Meer resultaten voor albanees

 
albanees
Albanees ANW Algemeen Nederlands Woordenboek.
1.0 iemand uit Albanië. 1.1 man uit Albanië. 2.0 lid van het Albanese volk. 3.0 taal van de Albanezen. 4.0 van uit in Albanië. Relations to other words. Also search for Albanees in. iemand met de Albanese nationaliteit iemand die behoort tot het Albanese volk iemand die afkomstig is uit Albanië inwoner van Albanië.
sales technieken
Albanees Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Albanië Griekenland Italië Kosovo Macedonië Montenegro Servië en Turkije. Ongeveer 6 miljoen 1. Mogelijk de oudst bekende Albanese tekstpassagein het rood afkomstig van het Bellifortis-handschrift geschreven door Konrad Kyeser omstreeks 1402-1405. Meshari van Gjon Buzuku 1555 het eerste Albaneestalige boek.
excel online
Albanees 6 definities Encyclo.
Uitspraak lba'nes Verbuigingen Albanezen meerv. Ib de Albanese zelfst.naamw. Uitspraak lba nes Verbuigingen Albanesen meerv. iemand die de Albanese nationaliteit heeft II Al. Verwijst naar de cultuur van Albanië ofwel het tegenwoordige land op de westelijke Balkan of de antieke provincie Albanië aan de Kaspische Zee. Categorie Stijlen en Perioden Europese landstreken. taal een taal die vooral in Albanië en Kosovo gesproken wordt.
woningontruiming
Albanees WikiWoordenboek.
Onregelmatig gevormde afleiding van Albanië met het achtervoegsel ees. taal een taal die vooral in Albanië en Kosovo gesproken wordt Ik kan wel een beetje Albanees spreken. een taal die vooral in Albanië en Kosovo gesproken wordt.
armbandje
Albanees Wikikids.
Ga naar navigatie zoeken. Het Albanees Albanees Shqip is een Indo-Europese taal die wordt gesproken in Albanië Kosovo en kleine stukjes van Macedonië en Montenegro. In totaal heeft het Albanees zo'n 74 miljoen sprekers. Het Albanees heeft twee dialecten Het Gegisch en het Toskisch. Het Gegeisch wordt gesproken in het noorden en het Toskisch in het zuiden. De taal heeft vijf naamvallen de nominatief 1e naamval genitief 2e naamval datief 3e naamval accusatief 4e naamval en ablatief. Veel woorden uit het Albanees zijn overgenomen uit het Latijn maar het Albanees is geen Romaanse taal.
drone kopen
Albanezen Wikipedia.
pepermunt
Taalgids Albanees Wikitravel.
Het Albanees wordt onderverdeeld in twee dialecten het Gegisch gesproken in het noorden en het Toskisch gesproken in het zuiden. Alfabet en uitspraak Bewerken. Het Albanees gebruikt het Latijnse alfabet waaraan de letters ç en ë en een aantal tweeklanken die als afzonderlijke letters worden beschouwd zijn toegevoegd. a als Nederlandse a. b als Nederlandse b. c als ts in klo ts. ç als tsj in koe tsj e.
rollator kopen
Over het Albanees Talennet Albanees.
Landen waar Albanees gesproken wordt. Albanië Macedonië Kosovo Griekenland Italië Roemenië Montenegro en Servië. Het Albanees is een officiële taal in. Erkend als minderheidstaal in Macedonië Servië en Montenegro Roemenië en Italië. Gjuha Shqipe De Albanese taal. Romeins vroeger bestonden er andere schriften. Aantal letters in het alfabet. 36 Van A tot Zh. Akademia e Shkencave e Shqiperise. Gegisch Gheg en Toskisch Tosk. Albanees is sterk verwant aan.
makelaars breda
Albanees leren Kosovoblogs Informatie en Blogs over Kosovo.
De meerderheid van de Kosovaren is etnisch-Albanees. De meest gesproken taal in Kosovo is dan ook Albanees. Op Kosovoblogs vind je de basis woordjes Albanees met daarachter de manier waarop je het uitspreekt. Onderaan deze pagina staat een overzicht van taalcursussen. Wist je dat Albanees een op zichzelf staande taal is beïnvloed door Latijn Grieks en Ottomaans? Tot ziens mirupafshim mieroe-pafshiem. Een prettige dag nog ditën e mirë die-ten-e-mier.

Contacteer ons