Resultaten voor iers

 
iers
Iers leren op Internet.
De officiële talen in Ierland zijn het Keltische Iers Gaeilge en het Engels. Kinderen leren beide talen op school. Het Iers wordt niet meer zoveel gesproken maar vooral in het westen van Ierland zijn nog wel volledig Iers sprekende gemeenschappen te vinden. Verkeersborden zijn vaak tweetalig. Het Iers is sinds 1 januari 2007 een door de Europese Unie erkende taal. Iers leren BBC Engels. Materiaal van de Britse omroep BBC over de Ierse taal. Iers taal van de Keltische tijger. Populair-wetenschappelijk artikel over de Ierse taal. Enige uitleg over het alfabet Ierse woorden de uitspraak en de geschiedenis van het Iers. Uitspraak van Ierse woorden.
Iers Wikikids.
Van 16 juli t/m 6 augustus 2017 staat Wikikids in het teken van het EK Vrouwenvoetbal 2017 in Nederland! Ga naar navigatie zoeken. De Gaeltacht de gebieden waar het Iers nog actief in het dagelijks leven gebruikt wordt. Iers Gaeilge is een Keltische taal. Het wordt gesproken op het eiland Ierland. In de Republiek Ierland. Een Iers bord in de Gaeltacht. Vroeger was het Iers de belangrijkste taal van Ierland maar de afgelopen eeuwen is die taak overgenomen door het Engels. Volgens de Ierse grondwet is Iers de nationale taal van Ierland. Op school leert iedereen Iers. 39% van de Ieren zegt dan ook zonder moeite Iers te kunnen spreken. Maar het gebruik van het Iers blijft meestal binnen de schoolmuren.
Iers een taal om voor te vechten YouTube.
This video is unavailable. The next video is starting stop. Iers een taal om voor te vechten. Unsubscribe from Joke Detemmerman? Subscribe Subscribed Unsubscribe 0. Want to watch this again later? Sign in to add this video to a playlist. Need to report the video? Sign in to report inappropriate content. Sign in to make your opinion count. Don't like this video?
Iers Wikipedia.
In de Ierse taal moest deze kracht een uitdrukking gegeven worden. Met de in 1922 verworven staatkundige onafhankelijkheid zette de Ierse regering zich althans officieel in voor de herleving van het Iers. Iers werd de eerste overheidstaal verplicht voor alle ambtelijke functies en overheidsdocumenten en verplicht in het onderwijs. In de praktijk was het taalbeleid gebrekkig en halfslachtig omdat inmiddels de meeste ambtenaren en leraren Engelstalig waren geworden. De meeste basisschooldocenten zijn inmiddels tweetalig omdat ze ook de lessen Iers moeten verzorgen. Op grond van de toenemende tweetaligheid had ze ook van haar ambtenaren kunnen gaan eisen maar tweetaligheid bleef een symbolische functievoorwaarde. Een taalkundige omschreef het officiële Ierse taalbeleid als gas geven en tegelijkertijd op de rem gaan staan.
Iers WikiWoordenboek.
Afgeleid van Ier met het achtervoegsel s. taal een Keltische taal die wordt gesproken in Ierland. Ik vind het Iers een moeilijke taal. een Keltische taal die wordt gesproken in Ierland. Bretons iwerzhoneg br m. Catalaans irlandès ca m gaèlic irlandès ca m. Duits Irisch de o Irisch-Gälisch de o Gälisch de o.
Talen van Ierland van Iers tot Ullans Ireland.com.
Het Engels en Iers Gaelic of Gaeilge zijn de twee officiële talen van de Republiek Ierland. In Noord-Ierland hoor je de zachte tonen van het Ullans. We hebben genoeg om over te praten. Mourne Mountains County Down. Iedereen op het eiland Ierland spreekt Engels maar wij zijn zo werelds dat je in onze dorpen en steden ook allerlei andere talen kunt horen van Pools tot Koreaans tot Braziliaans je hoeft alleen maar je oren te spitsen. Talen van de Republiek Ierland.
Taal in de spotlight Iers-Gaelisch TVcN.
En in delen van het schiereiland Dingle en de Gaeltacht-gebieden wordt zelfs uitsluitend in het Iers gecommuniceerd. Het Iers is dus nog steeds levend en daarom absoluut de moeite waard om de bijzonderheden van deze taal eens uit te lichten. In het Iers bestaan geen ja en nee maar dat betekent niet dat een vraag niet beantwoord kan worden. In plaats van ja of nee gebruikt men een werkwoordsvorm. Wanneer bijvoorbeeld did they sell the house wordt gevraagd dan is het antwoord in het Iers dhíol of níor dhíol. In het Engels is dit gelijk aan they sold of they didn't sell.

Contacteer ons