Zoeken naar iers

 
iers
Handige woorden en zinnen Talennet Iers.
Over het Iers. Woorden en zinnen. 27 en 28 mei 2017. Keltfest in Dordrecht. Handige woorden en zinnen. Begroetingen Goedemorgen, goedemiddag. Een gesprek voeren Ja, nee, bedankt. Afscheid Tot ziens, vaarwel. Mensen en relaties. Familie Vader, moeder, kind. Vrienden Vriend, buurman, collega.
afvalcontainer
Iers Wikipedia.
Zo werd het Iers officieel de eerste taal van het land, maar in 1926 besloot de regering dat ook in de nog overwegend Ierstalige gebieden om praktische redenen de bestuurstaal Engels moest blijven, zolang niet iedereen voldoende Iers kon spreken.
ladder te koop
De taal van de Keltische tijger NEMO Kennislink.
Het Iers stond voor Iers nationalisme, en in de jaren zeventig en tachtig werd de taal bovendien in verband gebracht met steun aan de Noord-Ierse strijd veel IRA-leden leerden de taal in Noord-Ierse gevangenissen, daarom ook wel bekend als de Jailtacht.
penetratietest kosten
Iers leren op Internet.
De officiële talen in Ierland zijn het Keltische Iers Gaeilge en het Engels. Kinderen leren beide talen op school. Het Iers wordt niet meer zoveel gesproken, maar vooral in het westen van Ierland zijn nog wel volledig Iers sprekende gemeenschappen te vinden.
baklijsten
Cursus Iers als thuisstudie? Iers leren online NHA.
Ontdek de charme van Ierland: volg een taalcursus Iers. Hoewel Engels de voertaal is in Ierland, is het Iers wel een verplicht vak op school. Een groot deel van de bevolking verstaat de taal en het Iers komt vaak terug in bijvoorbeeld plaats en familienamen.
velux rolgordijn
Talen van Ierland: van Iers tot Ullans Ireland.com.
In Noord-Ierland is Engels de hoofdtaal. Maar ook het Ullans Ulster-Schots en Iers zijn beide erkend als cultureel belangrijk. Daarom vind je in Belfast het kunst en cultuurcentrum van het Iers, Culturlann, en het Ulster-Schots taleninstituut met aandacht voor Ulster-Schotse teksten.
vpn check
Cheers in het Iers wikiHow.
3 Methoden: De standaardversie Alternatieve manieren om iemand alle goeds te wensen Seizoensgebonden wensen. De standaard manier om cheers in het Iers te zeggen is sláinte maar er zijn ook andere manieren om deze boodschap over te brengen in de Ierse taal.
Taal in de spotlight: Iers-Gaelisch TVcN.
Wanneer bijvoorbeeld did" they sell the house" wordt gevraagd, dan is het antwoord in het Iers dhíol" of níor" dhíol. In het Engels is dit gelijk aan they" sold" of they" didn't' sell. Zinnen hebben in het Iers standaard een werkwoord-subject-object woordvolgorde.
Iers WikiWoordenboek.
Geluid: Iers hulp, bestand. Woordherkomst en opbouw. Afgeleid van Ier met het achtervoegsel s. taal een Keltische taal die wordt gesproken in Ierland. Ik vind het Iers een moeilijke taal. een Keltische taal die wordt gesproken in Ierland. Afrikaans: Iers af.

Contacteer ons